مخزن اکسیژن مایع در بیمارستان

مخازن بیمارستانی اکسیژن مایع

مخزن اکسیژن مایع در بیمارستان

اکسیژن مایع


اکسیژن مایع حالت مایع این گاز است که به رنگ آبی نیلی میباشد و مصارف پزشکی و آزمایشگاهی و صنعتی دارد. این گاز برای ذخیره سازی شرایط و تجهیزات خاصی را می طلبد.

اکسیژن گرچه در اصل به صورت گاز استفاده می شود اما اغلب به صورت مایع ذخیره می شود. ذخیره اکسیژن به صورت مایع هم حجم کمتری اشغال می کند و هم هزینه کمتری دارد. یک سیستم ذخیره معمول اکسیژن مایع شامل مخزن ذخیره ، یک یا چند تبخیر کننده و یک سیستم کنترل فشار است. 

تفاوت اکسیژن پزشکی و اکسیژن صنعتی در چیست؟

در پزشکی، اکسیژن با خلوص بالا مورد استفاده قرار میگیرد که برای استفاده بدن انسان ها، توسعه یافته و مصرف پزشکی دارد. سیلندرهای اکسیژن پزشکی حاوی خلوص بالای گاز اکسیژن هستند و هیچ نوع گاز دیگری برای جلوگیری از آلودگی در سیلندر مجاز نیست. همچنین برای استفاده از اکسیژن پزشکی قوانینی وجود دارد از جمله: داشتن نسخه برای سفارش اکسیژن پزشکی الزامی است.

اکسیژن صنعتی در مصارف صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع اکسیژن در کارخانه‌های صنعتی از جمله احتراق، اکسیداسیون، برش و واکنش‌های شیمیایی مرد استفاده قرار می گیرد. سطح خالصی اکسیژن‌های صنعتی مناسب انسان‌ها نیست؛ زیرا در تجزیه اکسیژن‌های صنعتی ممکن است ناخالصی‌هایی از تجهیزات کثیف وجود داشته باشد که باعث بیماری افراد شود.

از مخزن اکسیژن مایع در بیمارستان ها چه استفاده ای می شود؟

تمام بیمارستان ها به اکسیژن نیاز دارند، چرا که امری حیاتی است و کلیه مدیران بیمارستان ها به آن توجه زیادی دارند، روش های تامین اکسیژن در بیمارستان ها به صورت زیر می باشد:

 

کپسول اکسیژن:

کپسول اکسیژن

یکی از تکنیک هایی که در گذشته مورد استفاده قرار گرفته است، استفاده از کپسول اکسیژن در بیمارستان‌ها می باشد که در حال حاضر جوابگوی نیازهای بیمارستان است، از جمله مزایای کپسول اکسیژن در بیمارستان ها این است که نیاز به برق ندارد، هیچ گونه خرابی ندارد، اکسیژن داخل آن خالص است، فشار آن کاهش پیدا نمیکند، کیفیت و عملکرد بسیار بالایی داردو نیاز به هزینه زیاد ندارد

مخزن اکسیژن مایع:

مخزن اکسیژن مایع به دلیل عایق بودن باعث عدم نفوذ و انتقال حرارت به داخل مخزن می شود. اکسیژن مایع همان گاز اکسیژن است که در دمای منفی 196 درجه به روش تقطیر جزء به جزء تبدیل به مایع می شود این مخازن دارای دو خروجی اکسیژن هستند یکی به صورت گاز و دیگری به صورت مایع که مصرف کننده بسته به نوع نیاز خود می تواند از آنها بهره مند شود. این مخازن  طوری ساخته می شود که بدون استفاده از برق و اپراتور عملکرد خود را حفظ می کند.

نصب مخزن اکسیژن مایع در بیمارستان

کاربرد اکسیژن در بیمارستان و مراکز درمانی

این نوع اکسیژن به دلیل استفاده‌های متعددی که در پزشکی دارد برای صنعت مراقبت‌های بهداشتی بسیار مهم است.

برخی از کاربردهای O2 در پزشکی عبارت است از:

  • درمان کمبود تنفس
  • تنفس مصنوعی
  • کمک به ثبات ضربان قلب در بیماران مبتلا به بیماری شدید قلبی
  • برای همه تکنیک‌های بیهوشی حتی مدرن
  • بازیابی بافت ها

مسمومیت، ایست قلبی یا تنفسی، شوک و ضربه جدی برخی از مشکلاتی است که در آن با اکسیژن درمانی بافت‌ها ترمیم می‌شوند.

کاربرد اکسیژن در بیمارستان

مزایای مخازن کرایوژنیک اکسیژن در بیمارستان

مزایای مخزن اکسیژن به صورت زیر می باشد:

  • احتیاج به تعمیرات ندارد.
  • نیاز به سرویس ندارد.
  • ماندگاری زیادی دارد.
  • به دلیل اینکه استفاده از آن بدون سر و صدا است آلودگی صوتی ایجاد نمی کند.
  • به برق وصل نمی شود.
  • دارای خلوص ۹۹. ۹۹ می باشد.
  • به دلیل اینکه فشار کمی دارد کاملاً ایمن و بدون خطر است.
  • کارکرد همیشگی دارد.
  • نیاز به مهارت بالایی برای راه اندازی ندارد

نیاز به شارژ دوره ای اکسیژن مایع و هزینه اولیه بالا از چالش های استفاده از مخزن اکسیژن مایع در بیمارستان میباشد که البته هزینه ی اولیه با توجه به راندمان و کارایی سیستم باز خواهد گشت. ممکن است این سرمایه گذاری و خرید مخزن کرایوژنیک در ابتدا هزینه اولیه بالایی داشته باشد ولی در زمان اندکی با توجه به اینکه هزینه حدود2 برابر کمتر از کپسول اکسیژن در پی دارد، سرمایه گذاری اولیه به بیمارستان بازمیگردد.

مخازن بیمارستانی اکسیژن مایع

 

مراحل نصب و استفاده از مخزن اکسیژن مایع

این مخزن در حیاط بیمارستان یا مرکز درمانی بر روی پایه های مخصوص نصب میشود و سپس توسط تانکرهای مخصوص حمل پر می‌گردند. بعد از شارژ مخزن، این تجهیزات آماده اکسیژن رسانی به بخش های مختلف بیمارستان میباشند به این ترتیب که فشار مورد نظر تنظیم میشود و با بازشدن شیر اصلی، جریان اکسیژن به طرف منیفولد اصلی بیمارستان جریان می‌یابد تا از آنجا در سراسر بیمارستان توزیع شود.

از 70 الی 80 درصد اکسیژن موجود در مخزن به راحتی میتوان استفاده کرد و زمانی که میزان اکسیژن به این سطح رسید باید درخواست شارژ مخزن داده شود.

آیا با نحوه کار مخزن کرایوژنیک آشنا هستید؟

نحوه کار مخزن کرایوژنیک به گونه ای است که به صورت ثابت روی فنداسیون نصب میشود و از محفظه‌ی آن یک خط لوله به محلی که از آن استفاده می شود کشیده می‌شود.

گاز اکسیژن در دمای منفی ۱۸۶ درجه سانتیگراد از حالت گاز به مایع تغییر پیدا می کند و این امر باعث می شود که اندازه آن  به طور قابل توجهی کم شود و این گونه امکان ذخیره سازی گاز زیادی با فشار کم در یک حجم محدود وجود دارد.

با توجه به مطالب بیان شده، مخزن باید به صورتی طراحی و ساخته شود که بتواند زمانی طولانی از این سیال در دمای منفی ۱۸۶ محافظت کند. که این مورد از ویژگی های خاص مخازن شرکت آریل صنعت سپاهان می باشد.

مخزن کرایوژنیک با سایر محفظه ها متفاوت می باشد و دلیل تفاوت آن این است که دارای دوجداره به صورت داخلی و خارجی می باشد، این دو جداره دمای متفاوتی با یکدیگر دارند، طوری که  دمای جداره درونی منفی ۲۰۰ درجه سانتیگراد و دمای جداره بیرونی مثبت ۵۰ درجه سانتیگراد می باشد.

پس از اینکه مخزن راه اندازی گردید، توسط ماشینهای حمل، اکسیژن مایع را درون محفظه میریزند و با استفاده از شیر مخزن می توانید از آن مصرف کنید.

فروش مخزن اکسیژن مایع:

این مخازن در تمامی ابعاد از 2 تا 5۰ تن به صورت محصولات روتین و دیگر احجام به صورت سفارشی با هر میزان فشاری به فروش می رسد.

با توجه به نیازهای کاربران مبدل حرارتی آن در ابعاد و فشار های مختلف نیز تولید می شود.

مخزن تست می شود و حاوی استاندارد های بین المللی است.

امکان نصب و راه اندازی مخزن وجود دارد.

آریل صنعت سپاهان به عنوان یکی از تولید کنندگان داخلی مخازن اکسیژن مایع بیمارستانی، خود را در این مسیر قرار داده تا به تکیه برعلم و فناوری های روز دنیا بتواند به کادر درمان کشور کمک کند.

امروزه به صورت آنلاین میتوانید این مخازن را با هر حجم و ابعادی که می خواهید تهیه کنید. برای خرید و اطلاعات بیشتر با کارشناسان آریل صنعت از طریق واتساپ با شماره 0933006833 در تماس باشید.

 

6 thoughts on “مخزن اکسیژن مایع در بیمارستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *