
خمکاری ورق ها و لوله های آهنی و استیل به روش CNC
خمکاری ورقهای فلزی به روش CNC یکی از روشهای فرم دهی انواع ورقهای فلزی و غیر فلزی جهت ایجاد خم در قطعات مختلف میباشد. در واقع خمکاری به معنای کج کردن ورق حول یک محور مستقیم به منظور ایجاد تغییر شکل دائمی در آن تعریف میشود.
هنگامی که قطعه تحت فرآیند خمکاری قرار میگیرد، قسمتهای داخلی ورق در منطقه خم تحت فشار و قسمتهای بیرونی تحت کشش قرار میگیرند. وجود کشش و فشار در دو سطح ورق منجر به بوجود آمدن برگشت فنری در منطقه خم میشود.
خمکاری ورقهای فلزی یکی از عملیاتهای بسیار پرکاربرد در صنعت است و برای مقاصد گوناگونی چون ساخت باکس فلزی در صنعت الکترونیک، ساختمان سازی، دامداری و کشاورزی، کشتی سازی، کارخانجات و… استفاده میگردد.
خمکاری ورقهای فلزی روشهای گوناگونی دارد که با توجه به مواردی چون جنس ورق، ضخامت آن، طرح مورد نظر برای خم کردن و میزان خمش، باید روش مناسب را انتخاب کرد. خمکاری ورق های فلزی به روش CNC یا همان کنترل عددی با کامپیوتر یک فرآیند ساخت محسوب میشود که این فرآیند با دستگاههای پرس برک cnc انجام میشود. این دستگاهها عملیات خمکاری را به ضخامت تنها چند میلیمتر تا قطعاتی به طول ۱۰ها متر بر روی ورق های فلزی انجام میدهند.
یکی از مزایای خمکاری ورق های فلزی به روشCNC افزایش دقت در محل خمکاری و کاهش خطاهای نصب و مونتاژ قطعات میباشد. همچنین در اکثر مواقع مشکل اساسی برگشت فنری را نیز می توان با خمکاری با دستگاه های پیشرفته برطرف نمود.
پارامترهای مهم در فرآیند خمکاری:
R : شعاع خم : می توان سه شعاع خم تعریف کرد. شعاع خم داخلی، متوسط و خارجی
T : ضخامت ورق
X : طول لبه ورق نسبت به منطقه خم
W : عرض ورق ( طول خم )
و زاویه خم
نکته دیگری که در خمکاری ورق ها و لوله های آهنی و استیل به روش CNC باید به آن توجه داشته باشیم این است که به منظور ایجاد خم در مجاورت سوراخ، جهت جلوگیری از تغییرات ابعادی سوراخ و مطابقت با قطعه نهایی، باید فاصله ای بین لبه سوراخ و شعاع خم وجود داشته باشد. اگر شعاع خم به سوراخ نزدیک باشد ممکن است ابعاد سوراخ تغییر کرده و دایره تبدیل به بیضی گردد.
در مجتمع صنعتی آریل خمکاری ورق ها و لوله های آهنی و استیل با مدرترین دستگاههای CNC زیر نظر متخصصان باتجربه و کارآزموده انجام میگیرد.
