خمکاری ورق‌‌های فلزی به روش CNC

خمکاری به روش cnc

خم‌کاری ورق‌ها و لوله‌های آهنی و استیل به روش CNC


یکی از روش‌های فرم دهی انواع ورق‌های فلزی و غیر فلزی خم‌کاری ورق ها و لوله های فلزی به روش cnc است که در جهت ایجاد خم در قطعات مختلف می‌باشد. در واقع خم‌کاری، کج کردن ورق حول یک محور مستقیم به منظور ایجاد تغییر شکل دائمی در آن تعریف می‌شود. هنگامی که قطعه تحت فرآیند خم‌کاری قرار می‌گیرد، قسمت‌های داخلی ورق در منطقه خم تحت فشار و قسمت‌های بیرونی تحت کشش قرار می‌گیرند. وجود کشش و فشار در دو سطح ورق منجر به بوجود آمدن برگشت فنری در منطقه خم می‌شود.

خم‌کاری ورق‌های فلزی به روش CNC یکی از عملیات‌های بسیار پرکاربرد در صنعت است و برای مقاصد گوناگونی چون ساخت باکس فلزی در صنعت الکترونیک، ساختمان سازی، دامداری و کشاورزی، کشتی سازی، کارخانجات و… استفاده می‌گردد.

روش‌های مختلف خم‌کاری

خم‌کاری ورق‌های فلزی به روش cnc روش‌های گوناگونی دارد که با توجه به مواردی چون جنس ، ضخامت آن، طرح موردنظر برای خم کردن و میزان خمش، باید روش مناسب را انتخاب کرد. خم‌کاری فلزات به روش کنترل عددی با کامپیوتر یا همان سی ان سی cnc، یک فرآیند ساخت محسوب می‌شود که این فرآیند با دستگاه‌های پرس برک cnc انجام می‌شود. این دستگاه‌ها عملیات خم‌کاری را به ضخامت تنها چند میلی‌متر تا قطعاتی به طول ۱۰ها متر بر روی ورق های فلزی انجام می‌دهند.

یکی از مزایای خم‌کاری ورق های فلزی به روشCNC افزایش دقت در محل خم‌کاری و کاهش خطاهای نصب و مونتاژ قطعات می باشد. همچنین در اکثر مواقع مشکل اساسی برگشت فنری را نیز می توان با خم‌کاری با دستگاه های پیشرفته برطرف نمود.

پارامترهای مهم در خم‌کاری

پارامترهای مهم در فرآیند خم‌کاری:

R :  شعاع خم : می توان سه شعاع خم تعریف کرد. شعاع خم داخلی، متوسط و خارجی 

T : ضخامت ورق

X : طول لبه ورق نسبت به منطقه خم 

W : عرض ورق ( طول خم )

 و زاویه خم 

نکته دیگری که در خم‌کاری ورق ها و لوله های فلزی به روش cnc باید به آن توجه داشته باشم این است که به منظور ایجاد خم در مجاورت سوراخ، جهت جلوگیری از تغییرات ابعادی سوراخ و مطابقت با قطعه نهایی، بایستی فاصله بین لبه سوراخ و شعاع خم وجود داشته باشد. اگر شعاع خم به سوراخ نزدیک باشد ممکن است ابعاد سوراخ تغییر کرده و دایره تبدیل به بیضی گردد.

 در طراحی سنبه به منظور اطمینان از خم شدن کامل ورق، عرض سنبه را اندکی بزرگتر از عرض ورق در نظر می گیریم. اگر عملیات خم‌کاری ورق در جهتی موازی با راستای نورد انجام گیرد، در ناحیه خم با گسترش ترک‌ها و در نهایت جدایش مواجه هستیم و اگر جهت خمش عمود بر جهت ورق فلزی صورت گیرد آنگاه در سطح خارجی خم شاهد ترک خواهیم بود.

 غلبه بر برگشت فنری با استفاده از قالب کوبش : با ایجاد یک برجستگی روی لبه سنبه و افزایش کورس پرس در حل بسیار کم و یا کوبش در انتهای کورس خمکاری، با ایجاد تغییر شکل پلاستیک دائمی در منطقه خم، برگشت فنری از بین می رود.

خم‌کاری در مجتمع صنعتی آریل

در مجتمع صنعتی آریل خمکاری ورقها و لوله های استیل و آهنی با مدرن ترین دستگاههای cnc و زیر نظر مهندسین و افراد متخصص به صورت کاملا رقابتی و با کیفیت انجام می شود.

خم‌کاری ورق‌ها و لوله‌های آهنی و استیل به روش CNC

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *