پمپهای فشار قوی

پمپ‌های فشار قوی


دسته ای از پمپ ها در صنعت، پمپ‌های فشار قوی می‌باشد که فشار کاری آنها حداقل ۱۰۰ بار و حداکثر ۲۰۰۰ بار می‌باشد. این پمپ ها از نظر عملکرد یکی از متنوع‌ترین و پرکاربرد‌ترین تجهیزات در تاسیسات و صنایع هستند.

برای انتخاب پمپ های فشار قوی، متناسب با کاربرد مورد نیاز باید به عواملی همچون فشار کاری، مقدار دبی، نوع سیال، الزامات استاندارد، طول عمر تجهیزات، و … توجه و دقت کافی را داشت تا انتخاب درست و صحیحی صورت بگیرد.

انواع پمپ‌های فشار قوی

از مهمترین انواع پمپ‌های فشار قوی که می‌توانند به فشارهای بالا (فشار قوی) دسترسی پیدا کنند پمپ‌های رفت و برگشتی پلانجری و پمپ‌های پیستونی می‌باشند. 

پمپ‌های پلانجری از سری پمپ های رفت و برگشتی هستند که جریان خروجی آنها غیر یکنواخت بوده و نحوه عملکرد آنها مانند پمپ های پیستونی ولی با اندکی تغییر در ساختار آنها می باشد. 

پمپ پلانجری همانند پمپ پیستونی با حرکت پلانجر درون هد پمپ باعث حرکت سیال میشود با این تفاوت که آببندی در این پمپ به صورت فلز به فلز و بدون استفاده (یا استفاده خیلی کمتر) از اورینگ‌ها و واشرها انجام می‌شود. این پمپ‌ها توانایی رسیدن به فشارهای بسیار بالا که حتی پمپهای دیگر توان نزدیک شدن به آن را ندارند، دارا می‌باشند.

فشار پمپ های پلانجری بالاترین فشار در میان پمپ های موجود در دنیا می باشند.

کاربرد پمپ فشار قوی

به واسطه پیشرفت و بهینه شدن فرایند‌ها، پمپ‌ها کاربرد‌های وسیعی دارند، که در زندگی روزمره ما و صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در این بخش چند مورد از مهم‌ترین و پرکاربرد‌ترین انواع صنایع را معرفی می‌کنیم.

  • صنایع غذایی، بهداشتی، دارویی و بیوتکنولوژی
  • صنایع نفت و پتروشیمی؛ صنایع کشتیرانی، پمپ‌هایی مخصوص فرایند‌های شیمیایی و نفتی با ایمنی بالا، قابلیت استفاده دارند.
  • پمپ‌های مخصوص چاه‌های عمیق با قابلیت پمپاژ مایع از چاه‌های عمیق و همچنین قابلیت پمپاژ مایعات داغ.
  • نیروگاه‌های اتمی و الکتریکی تولید برق؛ که از پمپ‌های مخصوص با راندمان بالا و حساسیت کاری بالا استفاده می‌شود.
  • صنایع خودرو سازی که از پمپ‌هایی با کاربری مرتبط در اتاق‌های رنگ، صندلی سازی، تولید داشبورد، براده برداری و …
  • دوزینگ پمپ با قابلیت تنظیم مقدار دبی و پمپاژ مقدار مشخصی از سیال با دقت بالا، با قابلیت استفاده در صنایع مختلف از جمله کارخانجات تولید انواع تشک، لوازم خانگی و …
  • صنایع نساجی، کاغذ سازی و مقوا سازی
  • برای شستشوی تجهیزات صنعتی، رسوب زدایی و چربی‌گیری
  • سیستم‌های خنک کننده در صنایع ماشین‌کاری، حفاری، سنگ‌بری
  • سیستم‌های تهویه مطبوع و برج‌های خنک کننده
  • سیستم های آبیاری و کنترل سیل.
  • در سیستم‌های آبرسانی و فاضلاب صنعتی و خانگی؛ پمپ‌های مخصوص حوضچه‌ها و چاه‌های فاضلاب
  • صنایع کشاورزی

عملکرد پمپ های فشار قوی

معمولا موتورهای الکتریکی تامین کننده نیروی محرکه لازم در این مدل هستند.

در این مدل از پمپ‌ها، با چرخش میل لنگ، پیستون در سیلندر جلو و عقب رفته یا به عبارتی حرکت رفت و برگشتی میکند. مکشی که

در سیلندر بر اثر عقب رفتن پیستون ایجاد می‌شود، باعث کشیده شدن مایع به داخل سیلندر می شود.

مایع از یک شیر ورودی به داخل سیلندر کشیده می شود. وقتی پیستون به جلو حرکت کند، ورودی بسته شده و مایع از شیر خروجی خارج می شود.

شیرهای ورودی و خروجی یک طرفه هستند و ورود و خروج مایع را در هنگام حرکت پیستون کنترل می کنند تا مانع جابجایی اشتباه مایع به قسمت کم فشار و بالعکس شوند.

ویژگی‌های پمپ فشار قوی

ویژگی یک پمپ فشار قوی خوب علاوه بر قابلیت تامین فشار عملیاتی (واقعی) مورد نیاز، باید حجم آبدهی متناسب با نیاز سیستم، جهت انتقال سیال را دارا باشد. همچنین خصوصیت سیال (ویژگی‌هایی مانند چگالی، میزان ناخالص بودن، خورندگی، اشتعال پذیری، سمی بودن و … ).

یکی دیگر از پارامترهای مهم در طراحی و انتخاب نوع پمپ و جنس بدنه آن می‌باشد.

به همین دلیل مرغوبیت مواد اولیه استفاده شده برای ساخت بدنه پمپ و قطعات تشکیل دهنده آن تفاوت عمده‌ای در کیفیت پمپ‌ها ایجاد می‌کند.

به عنوان مثال بدنه استنلس استیل دسته‌ای از پمپ‌ها که برای مصارف خاص در صنایع نفت و پتروشیمی، شیمیایی، دریایی استفاده می‌شود باید از استیل یا روکش استیل با درجه مخصوص و کیفیت بالا باشد تا از خورندگی پمپ و اجزای آن جلوگیری شود. در غیر این صورت آسیب جدی به پمپ و واحد صنعتی وارد خواهد شد.

همچنین کیفیت اجزای داخلی پمپ مانند پلانجر، هد، شاتون، میل‌لنگ، پکینگ و سوپاپ های ورودی و خروجی، باعث می‌شود تا پمپ با حداقل اصطکاک قطعات و آب‌بندی مناسب کار کند که موجب افزایش راندمان کاری و افزایش طول عمر و دوام پمپ می‌شود.

نکات خرید پمپ های فشار قوی

با توجه به نکات ذکر شده؛ تولید محصول با کیفیت هزینه بالاتری را به تولیدکننده تحمیل می‌کند و در نتیجه قیمت محصول بیشتر از

موارد مشابه خواهد شد.

از این رو گاهی اوقات برای کاهش قیمت تمام شده محصول از مواد معمولی و بی‌کیفیت استفاده می‌شود که موجب وارد آمدن

صدمات جبران ناپذیری به سیستم و همچنین باعث تحمیل هزینه‌های بیشتری بابت تعمیرات و نگهداری پمپ به مصرف‌کننده خواهد

شد که در نهایت؛ مجموع خسارت مالی بیشتر از هزینه اولیه برای تهیه پمپ می‌شود.

پس توصیه می‌شود هنگام انتخاب پمپ صرفا قیمت محصول، اهرمی برای تصمیم‌گیری نهایی نباشد زیرا محصول به ظاهر ارزان‌تر می‌تواند موجب ضرر مالی بیشتری برای مصرف‌کننده باشد.

پمپ های فشارقوی

شرکت آریل صنعت سپاهان دارای دانش فنی و یکی از برندهای حرفه ای و متخصص به خصوص در زمینه های طراحی و ساخت تجهیزات نفت و گاز و صنایع آب می باشد.در شرکت آریل صنعت توجه ویژه ای به کیفیت و استاندارد قطعات تولیدی و همچنین خدمات پس از فروش اعم از نصب و راه اندازی پمپ ها در کنار آموزش نصب و راه اندازی و تامین قطعات یدکی در کمترین زمان ممکن برای مشتریان محترم و صاحبان کسب و کار می شود.